Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

Koncsek Zoltán festő, mázoló, tapétázó mester.

1945-ben született Balassagyarmaton. Apja Koncsek Lajos bognár mester, anyja Tóth Zsófia háztartásbeli. 1947-ben Budapesti Rákoscsabára költöztek a katolikus templom mellé. 1965-ben festő- mázoló, tapétázóként oklevéllel végzett az Országos Szakmunkásképző versenyen.

felesegem.jpgFeleségével, Hegyi Annával két leánygyermeket neveltek fel. 1976-ban szakmájából mestervizsgát tett majd 1978-ban esti tagozaton megszerezte az érettségit. Húsz évig művezetőként és szakoktatóként dolgozott. Jelenleg nyugdíjasként őrzővédőként dolgozik a Richter Gedeon Vegyészeti Nyrt-ben. Amatőr festőként már 40 éve festi képeit. Képeiből láthattak már kiállítást a Budapesti Galériában, a XVII. kerületi Rákoscsabai, Rákoskerti és a Vigyázó Sándor Művelődési házban. A kerület iskoláiban meg találhatók az általa készített portré képek Jókai Mórról, Zrínyi Miklósról, Széchenyi Ferencről, Rákóczi Ferencről valamint Kossuth Lajosról.

 koncsek101.jpgA festészet mellett hobbiként 10 éve magyarnótátkat énekel amatőr nóta klubokban. Nótaéneklést Máté Ottiliánal is tanult. Nótaversei és más jellegű versei rendszeresen meg jelenek a helyi témában és a hírhozó újságban. Nótaénekesként már a televízióban is meg mutathatta tehetségét (Budapest TV., Duna TV.) A Tv-és szereplés mellett fellépett más a Klauzál Gábor Művelődési házban és a Pataki Művelődési házban.

Az Elszálltak a darvak  című nótaszövege melyhez Balogh Sándor írt zenét már megjelent.

Koncsek Zoltán

Verselő, festő mester